Herstructurering & Recovery

De Herstructurering & Recovery diensten van Catapult helpen bedrijven in financiële moeilijkheden om hun operationele en financiële uitdagingen effectief aan te pakken. Onze diensten zijn ontworpen om stabiliteit te herstellen en de fundamenten voor toekomstige groei te leggen.

Wat is herstructurering & recovery?

In cruciale tijden van financiële instabiliteit is herstructurering voor veel ondernemingen de sleutel tot overleven. De benadering van Catapult focust zich op het snel implementeren van strategische veranderingen. Dat is essentieel om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Onze experts werken onder hoge druk en met beperkte middelen om een onderneming effectief door dit proces te leiden.

Samen naar de beste oplossing

Onze specialisten ontwikkelen op maat gemaakte herstelplannen die zowel korte- als langetermijn belangen in acht nemen. Deze plannen zijn vaak complex en vereisen bijzondere vaardigheden om te beheren. Catapult werkt nauw samen met het management en andere stakeholders om niet alleen de problemen aan te pakken maar ook om geloofwaardigheid en rust te herstellen.

Financiële herstructurering

In situaties waar de liquiditeit onder druk staat, begeleidt Catapult bedrijven bij het verbeteren van kasstromen. Dit doen we door een gedetailleerde liquiditeitsplanning en het opzetten van een cash management office. Dit is essentieel voor bedrijven onder verscherpt toezicht van banken of die te maken hebben met kritische eisen van kapitaalverschaffers.

Operationele herstructurering

Voorbereiding en uitvoering van reorganisaties of operationele herstructureringen zijn kerncompetenties van Catapult. We helpen bij het opstellen, doorrekenen en uitvoeren van reddings- of herstelplannen en het onderhandelen over crediteurenakkoorden. Dit is essentieel voor het overleven en floreren van bedrijven in zwaar weer.

Fiscale diensten

Belastingstrategieën spelen een cruciale rol in het herstelproces van een bedrijf. Ons wereldwijde netwerk van fiscale professionals helpt bedrijven waarde te creëren, te behouden en te herstellen door lokale en internationale fiscale kennis te combineren. Dit stelt bedrijven in staat weloverwogen beslissingen te nemen en de fiscale implicaties van hun bedrijfskritische beslissingen volledig te begrijpen.

Onze expertise

Catapult biedt hands-on ondersteuning bij reorganisaties voor bedrijven die financieel zwaar weer ervaren. Samen beoordelen we de noodzakelijke stappen om de prestaties te verbeteren, zoals het verhogen van de omzet, optimaliseren van de cashflow en het snijden in de kosten. Ons doel is het voorkomen van faillissement en het faciliteren van een succesvolle ommekeer.