Turnaround & Restructuring

Het komt regelmatig voor dat een onderneming zich bevindt in een periode van financiële moeilijkheden. Dit varieert van tijdelijke verliezen tot een ernstige financiële crisis die dreigt te leiden tot faillissement. In zulke situaties is snelle en deskundige actie nodig. De professionals van Catapult bieden noodzakelijke ondersteuning om bedrijven door deze stormen te loodsen.

Onze Restructuring & Turnaround Management diensten omvatten Herstructurering & Recovery, Interim & Crisis Management en Insolventie Management.

Wat is turnaround & restructuring?

Turnaround & restructuring verwijzen naar strategische, operationele en financiële veranderingen. Een bedrijf implementeert deze veranderingen om een significante verbetering te bewerkstelligen. Dit omvat het aanpakken van financiële problemen, verbeteren van operationele efficiëntie en revitaliseren van de bedrijfsstructuur. Het doel is het herstel van de winstgevendheid en het waarborgen van de langetermijn levensvatbaarheid van de onderneming.

Vraagstukken

In tijden van crisis kampen bedrijven met diverse complexe uitdagingen. Denk aan drastisch verminderde liquiditeit, noodzaak tot snelle kostenreductie en het managen van verwachtingen van stakeholders. Wij richten ons op het aanbieden van concrete oplossingen voor deze en andere dringende vraagstukken, waaronder mogelijkheden voor herfinanciering.

Onze expertise

Ons ervaren team is gespecialiseerd in het snel implementeren van financiële herstructureringsplannen. Deze stabiliseren niet alleen de huidige operaties, maar leggen ook een fundament voor toekomstige groei. De professionals van Catapult hebben een strategisch lokaal en wereldwijd netwerk om efficiënte ondersteuning te bieden waar nodig.

Samen naar het beste resultaat

Wij geloven in een samenwerkingsgerichte benadering om de beste resultaten te behalen. Van het maken van een gedetailleerd herstelplan, tot het onderhandelen met crediteuren en het vinden van financiering voor dit plan. Wij staan jouw bedrijf bij in elke fase van het proces. Ons doel is niet alleen om de crisis te beheersen, maar ook om een sterk platform voor toekomstige groei en succes te creëren.

Ervaring en betrouwbaarheid

Ons team is rijk aan ervaring, zowel als ondernemers als interim bestuurders in diverse industrieën en marktomstandigheden. We combineren diepgaande financiële kennis met brede bedrijfskundige inzichten. Dat stelt ons in staat om snel en effectief in te grijpen. Ons team bestaat uit gecertificeerde turnaround professionals (EACTP) en zijn gewend om onder hoge druk te opereren. Wij staan voor jou klaar totdat de stabiliteit is hersteld.