Bedrijf Kopen

Ben je klaar om een nieuwe fase in je ondernemerscarrière te beginnen of je huidige onderneming uit te breiden? Een bedrijf kopen biedt een unieke kans om je ambities te realiseren. Catapult, met een rijke ervaring en een uitgebreid netwerk, staat klaar om jou door het complexe proces van een bedrijfsovername te leiden. Van het identificeren van geschikte bedrijven tot aan de uiteindelijke aankoop, onze experts begeleiden je stap voor stap.

Waarom een bedrijf kopen?

Een bedrijf kopen is een effectieve manier om snel te groeien, nieuwe markten te betreden, of aanvullende competenties en middelen te verwerven. Het biedt directe toegang tot nieuwe klanten, producten en soms zelfs geografische gebieden die anders jaren zouden kosten om te ontwikkelen. Bovendien kan het een strategische zet zijn om concurrentievoordelen te behalen en je marktaandeel te vergroten.

Bedrijfsovername strategieën

Catapult heeft uitgebreide ervaring met aankoopbegeleiding van bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn strategische overnames, buy-and-build, internationale expansie en management buy-ins (MBI). Of je nu op zoek bent naar groei door acquisitie, synergieën wilt creëren door het samenvoegen van bedrijven, en/of je ambities over de grens wilt realiseren, wij hebben de expertise om je ambities te ondersteunen. Elke strategie biedt unieke kansen en uitdagingen, en samen met jou bepalen we de aanpak die het beste past bij jouw visie en doelstellingen.

Buy-and-build

De buy-and-buildstrategie is erg populair en ideaal voor ondernemers die hun onderneming snel willen laten groeien. Door verschillende bedrijven te kopen en deze efficiënt te integreren, kun je een sterke marktpositie opbouwen, operationele efficiëntie verhogen en aanzienlijke synergievoordelen behalen. Deze aanpak vereist een strategische visie en grondige marktkennis om de juiste acquisities te identificeren en succesvol te integreren.

Management buy-ins (MBI)

Management buy-ins (MBI) bieden een unieke kans voor ondernemende individuen om leiding te nemen over een bestaande onderneming. Dit pad is vooral aantrekkelijk voor ervaren managers die hun visie binnen een bestaand bedrijfskader willen realiseren. De MBI-aanpak vergt een gedegen voorbereiding, een diepgaande kennis van de industrie, de capaciteit om het bedrijf naar nieuwe hoogtes te leiden en het arrangeren van de eventueel benodigde eigen vermogen en vreemd vermogen financiering.

Bereid je goed voor met een specialist

Het kopen van een bedrijf vereist zorgvuldige planning en voorbereiding. Een specialist van Catapult werkt nauw met je samen om je koopprofiel op te stellen, essentieel voor het identificeren van de juiste overnamekandidaten. We begeleiden je door het hele proces, van het opstellen van een zoekprofiel tot het benaderen van potentiële verkopers, het onderhandelen, het begeleiden tijdens een due diligence onderzoek (boekenonderzoek) en het finaliseren van de overname. Onze adviseurs hebben de expertise om je te ondersteunen bij financiële, juridische en strategische beslissingen, waardoor je de beste uitkomst voor jouw situatie kunt bereiken

Wij helpen je graag verder

Met meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van ondernemers bij het kopen van bedrijven, kent Catapult de markt door en door. Onze adviseurs staan dagelijks in contact met mkb- ondernemers en beschikken over een diepgaand begrip van de uitdagingen en kansen die bedrijfsovernames met zich meebrengen. Wij zetten ons in als jouw partner, van de eerste oriëntatie tot de feestelijke overdracht bij de notaris

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over hoe je een bedrijf kunt kopen met behulp van Catapult? Ons team van ervaren specialisten staat klaar om je te begeleiden bij elke stap. Neem contact met ons op voor een gesprek en laat ons jou helpen om je succesvol voor te bereiden op een toekomstige aankoop. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit deze unieke kans haalt.