Expertise

Onze expertise is een combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring. Wij hebben ons vak geleerd bij toonaangevende, internationale organisaties. En vervolgens deze kennis over decennia leren toepassen en aanscherpen. In tal van industrieën. Onder uiteenlopende omstandigheden. Tijdens afgebakende transacties en brede transformaties. Als ondernemer en eigenaar, (interim) bestuurder, toezichthouder of adviseur. Wij zijn trots op deze unieke combinatie. Gaan met deze expertise aan het werk indien een opdrachtgever overtuigd is dat de specifieke situatie bekend terrein is voor Catapult.

Wij hebben onze werkterrein opgedeeld in de volgende diensten: Corporate Finance, Business Improvement, Turnaround & Restructuring.

Transities

Wij hebben bij tal van ondernemingen complexe veranderingsprocessen vormgegeven. Van haperende multinationals tot snelgroeiende MKB-bedrijven. Van verbetertrajecten tot crisissituaties. Als adviseur en (interim-)bestuurder, en ook als DGA en ondernemer.

Wij bouwen een basis van data en feiten. Zetten koers uit met management, aandeelhouders of toezichthouders. Stropen daarna graag onze mouwen op tijdens de uitvoering. Wij kennen de methodieken en valkuilen bij het doorvoeren van veranderingen. Maar ook de emoties en impact die een koerswijziging tot gevolg heeft op een organisatie. Deze unieke combinatie maakt dat opdrachtgevers complexe transities, zowel in goede als slechte tijden, toevertrouwen aan Catapult. 

Transacties

Wij zijn ervaren in het tot stand brengen van transacties. Van begin tot eind. Wij kennen het klappen van de zweep. Hebben ruim 200 transacties gerealiseerd in binnen- en buitenland. Van groot tot klein. Voor private en beursgenoteerde organisaties. En ook in situaties waar de slagingskans op het eerste oog niet hoog leek.

Een fusie, overname of verkoop van een (deel van) een onderneming is ingrijpend. Heeft impact op alle betrokken partijen. Een zorgvuldige voorbereiding is daarom cruciaal. Wij werken nauw samen met aandeelhouders, management en adviseurs. Met onze ervaring en operationele achtergrond kijken we ook naar het bedrijf achter de cijfers. Hierdoor stijgt de kans op succes en neemt de ondernemingswaarde toe. Dit is de toegevoegde waarde van Catapult.