Peter Tesink

Peter Tesink werkte tijdens en na zijn studie Accountancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam voor Price Waterhouse in Nederland. Vanaf 1998 is hij werkzaam voor Philips in diverse CFO rollen in Nederland, Frankrijk en Singapore. In 2005 rondt hij een turnaround van de Mobile Phones business af en verkoopt dit bedrijfsonderdeel aan een Chinese partij (CEC).  In 2008, keert hij terug naar Nederland om te werken aan de turnaround van de televisietak welke hij uiteindelijk onderbrengt in een joint venture (met TPV). Hij verlaat deze joint venture in 2014 als CEO om vervolgens de wereldwijde integratie van TNT in FedEx te leiden.  

Ervaren turnaround, transformation en integration manager

Sinds 2005 richt Peter zich primair op turnarounds, rendementsverbeteringen, transformaties en startups. Hij heeft relevante ervaring opgedaan bij Price Waterhouse, Philips, FedEx welke hem een goede gesprekspartner en adviseur maken voor ondernemers, directies en RvC’s in soortgelijke situaties. 

Adviseur en interim-bestuurder

Peter heeft meer dan 20 jaar gewerkt in bedrijven die zich in een lastige markt – en/of financiële fase bevonden. Hij is een empathische leider die streeft naar resultaat met een drive om zaken buiten de gebaande paden te verkennen. Peter werkt makkelijk met verschillende culturen en handelt snel in volledige transparantie. 

Als adviseur, chief restructuring officer of interim-bestuurder combineert hij zijn ervaring met kennis van alle aspecten van bedrijfsvoering. Hij is een gecertificeerd turnaround specialist en geaccrediteerd lid van de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP). Peter heeft in 2023 de opleiding tot commissaris en toezichthouder aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.