Het verkoopproces

Het verkopen van een bedrijf is een ingrijpend en complex traject. Met de juiste voorbereiding en begeleiding vergroot je de kans dat dit tot een succesvol resultaat leidt. Catapult is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers bij elke stap van het verkoopproces van je bedrijf. Hierin streven we altijd naar de beste deal voor de verkoper. Niet alleen prijs, maar ook andere factoren en voorwaarden kunnen hierbij een rol spelen. Het proces, gemiddeld genomen tussen 6 tot 12 maanden, vereist een gedegen aanpak in verschillende stappen:

Stap 1: Kennismaken

De eerste stap in het verkoopproces van je bedrijf is een grondige kennismaking. Hierbij staan je ambities, wensen en de potentie van de onderneming centraal. Onze adviseurs fungeren als sparringpartners. We verkennen samen met jou de kansen en uitdagingen en schetsen een beeld van de verschillende mogelijkheden en uitkomsten. Dit oriënterende gesprek is ook het moment om de emotionele aspecten van de verkoop te bespreken en de persoonlijke klik met ons team te bevestigen.

Stap 2: Voorbereiden

De voorbereidingsfase is een cruciale stap binnen het verkoopproces van je bedrijf. Hier bepalen we samen de belangrijkste waardebepalende aspecten van jouw bedrijf. Deze fase omvat ook het ontwikkelen van een verkoopstrategie, het opstellen van een informatiememorandum en het selecteren van potentiële kopers. Onze (datagedreven) aanpak, ervaren medewerkers, en ons uitgebreide netwerk zorgen ervoor dat jouw bedrijf optimaal in de markt wordt gezet.

Stap 3: Onderhandelen

Na de voorbereiding volgt de onderhandelingsfase. Dit begint met het tekenen van een geheimhoudingsverklaring door geïnteresseerde partijen, gevolgd door een kennismaking en/of management meetings. Daarna nodigen wij partijen uit om een bieding uit te brengen. Wij evalueren biedingen gezamenlijk en voeren onderhandelingen met een geselecteerde groep kopers. Onze adviseurs staan je bij om de beste voorwaarden te bedingen en vast te laten leggen in een intentieverklaring met de gekozen partij.

Stap 4: Afronden

De afrondingsfase is de laatste stap in het verkoopproces van je bedrijf. Hier wordt de overname geformaliseerd door middel van een due diligence onderzoek en het opstellen van de koopovereenkomst. Na een zorgvuldige controle en ondertekening van alle contracten vindt de officiële overdracht plaats (aandelenlevering). Dit is ook het moment voor de communicatie naar interne en externe stakeholders en het markeren van de start van een nieuwe fase voor zowel jou als ondernemer als het bedrijf.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het verkoopproces van je bedrijf met behulp van Catapult? Ons team van ervaren specialisten staat klaar om je te begeleiden bij elke stap. Neem contact met ons op voor een gesprek en laat ons helpen om jouw bedrijf succesvol voor te bereiden op een toekomstige verkoop. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit deze unieke kans haalt.