Scarabee Aviation Group benoemt Catapult partner Boudewijn Wellink tot interim CEO

HOOFDDORP – Catapult partner Boudewijn Wellink is per 1 augustus 2021 aangesteld als interim CEO bij Scarabee Aviation Group; het bedrijf dat bekend staat om haar intelligente technologische oplossingen voor luchthavens. Wellink volgt hiermee de Erik de Goeij op, die de functie sinds maart 2020 vervulde.

Erik de Goeij heeft Scarabee Aviation Group door een veelbewogen periode geloodst. Onder zijn leiding heeft het bedrijf de coronacrisis goed doorstaan en zijn er positieve financiële resultaten behaald. Ook werd er intern een professionaliseringsslag in gang gezet om de markt nog beter te kunnen bedienen met flexibele, innovatieve oplossingen. Inmiddels is het tijd om voort te bouwen op deze solide basis, en de volgende stap te zetten in de uitrol van de strategie. De betrokken partijen zijn het erover eens dat deze nieuwe stap vraagt om een nieuwe invulling voor de rol van CEO. Daarom draagt De Goeij de taken per 1 augustus 2021 over aan Wellink die de functie ad interim zal vervullen.

Wellink is geen onbekende van Scarabee Aviation Group. Hij vervulde de rol van interim CEO al eerder; van juli 2018 tot maart 2020. In deze periode was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van het bedrijf en de daaropvolgende verkoop aan Daifuku. Zijn huidige missie is het bevorderen van nauwere samenwerking en synergie met zusterbedrijven in Europa en met het wereldwijde netwerk van Daifuku’s Airport Technologies Division.

De Goeij: “Als CEO van Scarabee Aviation Group heb ik een intense en interessante periode beleefd. Direct na mijn aantreden barstte de coronapandemie los en belandde de luchtvaart in een crisis. Desondanks heeft Scarabee grote stappen gezet. Niet alleen is de financiële uitgangspositie als gevolg van een nieuwe strategie verbeterd, ook zijn er veelbelovende nieuwe projecten ontplooid. Daarnaast zijn er intern professionaliseringsslagen doorgevoerd die nu, maar ook op de lange termijn, het innovatieve karakter van Scarabee verder tot hun recht zullen doen komen. Ik ben trots op de resultaten die Scarabee heeft geleverd en wens het bedrijf een gezonde, florerende toekomst toe.”

Over Scarabee

Scarabee Aviation Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf met kantoren in Europa, Azië en Amerika. Het bedrijf houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontwikkelen, produceren en leveren van intelligente oplossingen die de veiligheid en reiscomfort van luchthavenbezoekers wereldwijd verhogen. Scarabee werkt voor ’s werelds grootste luchthavens en luchtvaartmaatschappijen en staat bekend om haar innovatieve karakter, baanbrekende technologie en vooruitziende blik in de snel ontwikkelende technologie die luchthavens rijk zijn. Naast het ontwikkelen van innovatieve producten, beschikt Scarabee over een divisie Service & Onderhoud voor haar producten op Schiphol en andere luchthavens.
Website Scarabee: www.scarabee.com
LinkedIn Scarabee: www.linkedin.com/company/scarabee-systems-&-technology-2

Over Daifuku

Daifuku is ’s werelds grootste leverancier van material handling-systemen, met hoofdkantoor in Osaka en productie- en verkoopvestigingen in 27 landen. De Airport Technologies-divisie van Daifuku biedt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen wereldwijd end-to-end oplossingen op het gebied van self service, bagageafhandeling, operaties, beveiligingsapparatuur en digitale technologie. Daifuku is van oorsprong Japans en beursgenoteerd.
Website Daifuku: www.daifuku.com
Website Daifuku Airport Technologies Divisie: www.daifukuatec.com
LinkedIn: www.linkedin.com/company/daifuku-airport-technologies

Bron: https://www.scarabee.com/scarabee-aviation-group-appoints-boudewijn-wellink-as-interim-ceo

Dit bericht delen