De Kluts overgenomen door Kinderopvang Zien

Catapult heeft het Groningse ondernemersduo Nicole Albers en Byung Oberink van Kinderopvang Zien begeleid bij de aankoop van Kinderopvang De Kluts in Roden. Over deze transactie is onderstaand persbericht uitgegeven.


RODEN – Per 4 januari wordt kinderopvang de Kluts in Roden overgenomen door kinderopvang Zien. Na twintig jaar is voor Alex en Aleida, huidige eigenaren van de Kluts, de tijd daar om de het bedrijf over te dragen aan een nieuwe partij. Daarom geven zij het stokje over aan Nicole Albers en Byung Oberink, eigenaren van Zien.

De mensen achter Zien

Nicole Albers en Byung Oberink hebben, als voormaling oprichters en eigenaren van Kits kinderdagverblijf, ruime ervaring in het vak. Binnen hun nieuwe concept bewaken zij dan ook het gedachtegoed van Zien en houden ze zich bezig met de doorvertaling van de visie in alle facetten van het kinderdagverblijf. Heldere communicatie tussen medewerkers, kinderen en ouders vormt de rode draad in hun aanpak. Daarnaast onderscheiden ze zich door volop te investeren in hun medewerkers door middel van coaching en training. Hiermee waarborgen ze de beste zorg voor de kinderen.

De pedagogische visie en kwaliteit van Zien

De huidige eigenaren Alex en Aleida Bijstra hebben alle vertrouwen in de kennis en kunde die Zien in huis heeft: ‘Door de visie, werkwijze en het gedachtegoed van Zien weten wij dat zowel ‘onze’ kinderen als medewerkers bij de nieuwe partij in goede handen zijn. Zien heeft oog voor iedere medewerker en biedt kinderen een veilige plek om op te groeien. Nicole en Byung creëren een omgeving waarin onze medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen als professional en als mens en de kinderen kunnen al hun 100 talen ontdekken in rijk ingerichte speelruimtes, ateliers en uitdagende ontdektuinen. Daarnaast hebben wij er alle vertrouwen in dat Zien datgene kan blijven bieden wat wij al die jaren belangrijk hebben gevonden: goede zorg voor elkaar.’

De pedagogische visie van Zien is gebaseerd op Reggio Emilia (van pedagoog Loris Malaguzzi) en Emmi Pikler. Nicole Albers, mede eigenaar en directielid, legt uit: ‘Het kind heeft 100 talen en 100 manieren van denken, spelen, praten, luisteren en verbazen. Zien geeft kinderen de vrijheid om al deze talen te ontdekken. Dat houdt in dat medewerkers oog hebben voor de ontwikkeling, talenten en mogelijkheden van kinderen. Bovendien gelooft Zien in de eigen vaardigheden, zelfstandigheid, identiteit, creativiteit en veerkracht van zowel de kinderen als de medewerkers. Samen met alle medewerkers, ouders en stakeholders wordt deze visie de komende maanden vertaald naar de dagelijkse praktijk.’

Het doel van de overnamepartij is om, door middel van gerichte overnames, Zien gefaseerd uit te breiden. Deze voorgenomen groei biedt schaalvoordelen en geeft nieuwe eigenaren zodoende de mogelijkheid om te investeren in kwaliteit, training en coaching.

Dit bericht delen