Scarabee overgenomen door Daifuku

Bij de overname van Scarabee Aviation Group B.V. door het beursgenoteerde Japanse bedrijf Daifuku is Catapult opgetreden als adviseur van Scarabee. Scarabee, bekend van de zelfservice bagage check-ins en security lanes voor passagiers op Schiphol, heeft hiermee de ruimte gekregen om haar strategische positie binnen de luchthavenindustrie uit te breiden.

Scarabee Aviation Group, bekend vanwege haar innovatieve technologische oplossingen voor veiligheid en reizigersgemak op luchthavens, is onderdeel geworden van het beursgenoteerde Japanse bedrijf Daifuku. Daifuku, wereldleider op het gebied van afhandelingssytemen en meer dan negenduizend werknemers in Azië, Europa, Noord-Amerika en Australië, is gespecialiseerd in de end-to-end oplossingen voor zelfbediening, bagageafhandeling, bedrijfsprocessen, beveiliging en digitale technologie.  Met de samenwerking, waarbij Scarabee als onafhankelijke dochteronderneming nauw zal samenwerken met andere dochterondernemingen binnen de divisie Luchthaven Technologie van Daifuku, wil Scarabee haar strategische positie binnen de luchthavenindustrie uitbreiden.

Boudewijn Wellink, interim CEO van Scarabee Aviation Group: ”De overname door Daifuku biedt nieuwe perspectieven. Zo kunnen we onze producten en services uitbreiden voor bestaande klanten. Daarnaast kunnen we technologische oplossingen, die we in nauwe samenwerking met luchthavens zoals Schiphol hebben ontwikkeld, vermarkten via het commerciële netwerk van Daifuku. De nieuwe structuur geeft Scarabee bovendien de financiële slagkracht die nodig is voor het verder ontwikkelen van innovatieve oplossingen en tegelijkertijd het verkennen van nieuwe afzetmarkten. Scarabee zal met deze strategische samenwerking pionier blijven in het ontwikkelen van veilige en efficiënte oplossingen voor passagiersafhandeling.”

Met haar motto ‘De luchthaven van morgen wordt gevormd door de ervaringen van vandaag’ plaatst Scarabee reizigersgemak centraal bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen binnen de luchthavenindustrie. Voorbeelden hiervan zijn de zelfbedieningssystemen voor check-in van ruimtebagage (bagdrops) en de steeds geavanceerder veiligheidssystemen voor controle van passagiers en hun handbagage (smart security lanes). De producten van Scarabee worden al jarenlang gekarakteriseerd door de ronde vormgeving en gebruik van witte materialen. Als dochteronderneming van Daifuku zal Scarabee onder haar eigen naam blijven opereren.


Over Scarabee
Het oorspronkelijk Nederlandse bedrijf Scarabee Aviation Group heeft vestigingen in Europa, Azië en Amerika. De afgelopen dertig jaar heeft Scarabee slimme oplossingen ontwikkeld en geproduceerd die de veiligheid en het comfort van reizigers op luchthavens wereldwijd vergroot. Scarabee levert wereldwijd diensten aan de grootste luchthavens en vliegmaatschappijen en is vermaard vanwege haar innovatieve kwaliteiten, baanbrekende technologische oplossingen en scherp zicht op snel evoluerende luchthaventechnologie. Naast het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, is Scarabee verantwoordelijk voor het onderhoud van deze innovatieve technologieën op Schiphol en andere luchthavens.

Over Daifuku
Daifuku is wereldwijd de grootste toeleverancier van afhandelingssystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Osaka en er zijn productie- en verkoopfaciliteiten in 27 landen. De divisie Luchthaven Technologie voorziet luchthavens en vliegmaatschappijen wereldwijd van end-to-end oplossingen voor zelfbediening, bagageafhandeling, bedrijfsprocessen, beveiliging en digitale technologie. De jaarlijkse omzet van Daifuku bedraagt rond de vier miljard USD, het bedrijf is genoteerd op de Tokyo Stock Exchange (TSE).


Bron: https://www.scarabee.com/dutch-innovator-scarabee-aviation-group-acquired-by-japanese-company-daifuku