Profilelaser verkocht aan Landwoud

Profilelaser, opgericht in 2001 in haar huidige vestigingsplaats Veendam, is specialist op het gebied van het lasersnijden van halffabricaten uit buis-, koker-, hoek- en U-profielen. Met 15 personeelsleden en diverse hoogwaardige machines is het bedrijf de afgelopen jaren sterk gegroeid. Profilelaser is actief in diverse sectoren variërend van revalidatietechniek, tot bouwtechniek, tot de meubelindustrie.

Profilelaser is overgenomen door Landwoud, een hands on investeringsmaatschappij die zich richt op het creëren van rendement voor de langere termijn middels participaties in productie en handelsbedrijven met een bestaand track record.  De bedrijven in portefeuille bevinden zich in Noordoost Nederland en zijn vooral actief in de kunststof en metaalsector. Met deze transactie wordt de diversiteit van de portefeuille van Landwoud verder uitgebreid. Door haar kennis en ervaring in de metaalsector, zal Landwoud in staat zijn om de onderneming verder uit te bouwen en te optimaliseren, zodat de huidige en toekomstige klanten van Profilelaser optimaal worden bediend.


Onze bijdrage

Catapult heeft Landwoud geadviseerd tijdens het gehele aankoopproces: het bepalen van de waarde van de aandelen, de onderhandelingen en het begeleiden van het due diligence onderzoek. Door de korte lijnen en constructieve en efficiënte samenwerking heeft het gehele proces minder dan 3 maanden geduurd, met een succesvolle transactie en tevreden kopers én verkopers als resultaat. In december 2020 zijn de aandelen geleverd. Een mooi resultaat waar wij als Catapult gepast trots op zijn.