Landwoud verwerft alle aandelen in Giezen Metaalproducten

VEENDAM – Investeerder Landwoud heeft alle aandelen in Giezen Metaalproducten overgenomen. Landwoud werd tijdens het traject begeleid door M&A-adviseur Catapult. Giezen Metaalproducten is een gespecialiseerd metaalbedrijf en haar activiteiten zijn complementair aan de huidige bedrijven in het portfolio van Landwoud.

Over Giezen Metaalproducten

Het in Veendam gevestigde Giezen Metaalproducten is een onderneming gespecialiseerd in het koud buigen en walsen van metalen buizen en profielen. De onderneming is opgericht in 1892 en beschikt over een ruim en modern machinepark. Giezen heeft een loyaal en ervaren 9-koppig team en bedient klanten in branches zoals scheepsbouw, winkelinrichting, machinebouw en automotive.

Over Landwoud

Landwoud is een hands on investeringsmaatschappij die zich richt op het creëren van rendement voor de langere termijn. Dit wordt bewerkstelligd door te participeren in voornamelijk productie en handelsbedrijven met een bestaand trackrecord. De huidige participaties zijn vooral actief in de kunststof- en metaalsector en bevinden zich in Noordoost Nederland. Met de overname van Giezen breidt Landwoud de diversiteit van haar portefeuille verder uit. Door haar uitgebreide kennis en ervaring in de metaalsector is Landwoud in staat om de onderneming verder uit te bouwen en te optimaliseren. De huidige en toekomstige klanten van Giezen Metaalproducten worden daarmee optimaal bediend.

Onze bijdrage

Tijdens het gehele aankoopproces heeft Catapult Landwoud ondersteund en geadviseerd: het coördineren van de onderhandelingen, het begeleiden van het due diligence onderzoek en het opstellen van de intentieovereenkomst en transactiedocumentatie. Een prettig en efficiënt traject heeft geleid tot deze snelle en succesvolle transactie: van eerste contact tot closing bij de notaris binnen 3 maanden! Namens het team van Catapult feliciteren wij de tevreden kopers én verkopers met deze transactie en danken wij hen voor een plezierige en bovenal succesvolle samenwerking.