Management Buy Out L.C.I. Productions

L.C.I. Productions B.V. (hierna: ‘LCI’) is een totaalaanbieder op het gebied van chemicaliën en onderhoudsmethodieken voor de industriële, institutionele, agrarische, maritieme en offshore sectoren. LCI ontwikkelt innovatieve en hoogwaardige producten, waarbij milieu en duurzaamheid gewaarborgd zijn. Zij distribueert haar producten wereldwijd via geautoriseerde dealers, vanuit haar bedrijfspand in Tolbert. Service, efficiency en accuratesse staan altijd centraal.

Gert van Essen, commercieel directeur van LCI en al meer dan 20 jaar in dienst van de onderneming, vatte begin 2022 het plan op om LCI over te nemen van eigenaar Harry Blaauw middels een Management Buy Out (‘MBO’) transactie. Via het gezamenlijke netwerk kwam Gert in contact met Catapult. Gert had geen ervaring met dergelijke overnameprocessen en schakelde Catapult in om de transactie van A tot Z te begeleiden.

Catapult heeft Gert bijgestaan in het gehele overnameproces: zowel tijdens onderhandelingen, het coördineren en begeleiden van het due diligence onderzoek en het coördineren van de intentieovereenkomst en transactiedocumentatie. Met de overname van LCI heeft Gert een mooie stap gemaakt in zijn carrière, en wij feliciteren hem namens het hele team met deze transactie en danken hem hartelijk voor de prettige samenwerking.