Kinderopvang Zien breidt haar portfolio uit met De Torteltuin

Catapult heeft het Groningse ondernemersduo Nicole Albers en Byung Oberink van Kinderopvang Zien begeleid bij de aankoop van Kindercentrum De Torteltuin in Heerenveen. Over deze transactie is onderstaand persbericht uitgegeven.


HEERENVEEN – Per 7 april is kinderopvang de Torteltuin in Heerenveen overgenomen door kinderopvang Zien. Na tien jaar is voor Hanny, eigenaresse van de Torteltuin, de tijd daar om de het bedrijf over te dragen aan een nieuwe partij. Daarom geeft zij het stokje over aan Nicole Albers en Byung Oberink, eigenaren van Zien.

De mensen achter Zien

Nicole Albers en Byung Oberink hebben, als voormaling oprichters en eigenaren van Kits kinderdagverblijf, ruime ervaring in het vak. Binnen hun nieuwe concept bewaken zij dan ook het gedachtegoed van Zien en houden ze zich bezig met de doorvertaling van de visie in alle facetten van het kinderdagverblijf. Heldere communicatie tussen medewerkers, kinderen en ouders vormt de rode draad in de aanpak. Daarnaast onderscheiden ze zich door volop te investeren in hun medewerkers door middel van coaching en training. Hiermee waarborgen ze de beste zorg voor de kinderen.

De pedagogische visie en kwaliteit van Zien

De pedagogische visie van Zien is gebaseerd op Reggio Emilia (van pedagoog Loris Malaguzzi) en Emmi Pikler. Nicole Albers, mede eigenaar en directielid, legt uit: ‘Het kind heeft 100 talen en 100 manieren van denken, spelen, praten, luisteren en verbazen. Zien geeft kinderen de vrijheid om al deze talen te ontdekken. Dat houdt in dat medewerkers oog hebben voor de ontwikkeling, talenten en mogelijkheden van kinderen. Bovendien gelooft Zien in de eigen vaardigheden, zelfstandigheid, identiteit, creativiteit en veerkracht van zowel de kinderen als de medewerkers. Samen met alle medewerkers, ouders en stakeholders wordt deze visie de komende maanden vertaald naar de dagelijkse praktijk.’

De visies van de Torteltuin en kinderopvang Zien sluiten goed op elkaar aan. Mede hierom hebben beide partijen dan ook vertrouwen in een positieve toekomst. Eigenaresse Hanny heeft alle vertrouwen in de kennis en kunde die Zien in huis heeft. Kinderopvang Zien is dankzij de persoonlijke aandacht, de open communicatie en de fijne sfeer een veilige plek voor kinderen om op te groeien. Daarnaast creëren Nicole en Byung een omgeving waarin medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen als professional en als mens.

Het doel van de overnamepartij is om, door middel van gerichte overnames, Zien gefaseerd uit te breiden. Deze voorgenomen groei biedt schaalvoordelen en geeft nieuwe eigenaren zodoende de mogelijkheid om te investeren in kwaliteit, training en coaching.


Bron: https://www.grootheerenveen.nl/grootheerenveen/algemeen/kindercentrum-de-torteltuin-overgenomen-door-kinderopvang-zien