Niels ten Have versterkt Catapult als Junior Business Analyst

DEVENTER – Ruim een maand geleden is Niels ten Have gestart als Junior Business Analyst bij Catapult, na succesvolle verdediging van zijn afstudeeronderzoek over politieke onzekerheid op de aandelenmarkt. 

Niels heeft zowel een Bachelor Bedrijfseconomie en een Master of Finance gevolgd aan de Universiteit van Tilburg. Beide studies heeft hij geheel conform planning afgerond. Al tijdens de afrondende fase van zijn Master wist Niels het zeker: hij was klaar voor de volgende stap – de tijd van studeren is (voorlopig) voorbij en nu gaat het echte werk beginnen. Tijd om Niels beter te leren kennen. 

Vertel eens, wie is Niels ten Have?

Ik ben 22 jaar en afkomstig uit de Achterhoek. Na het afronden van de Master of Finance wist ik dat ik klaar was om met mijn theoretische kennis de praktijk in te gaan. Ik zou mijzelf omschrijven als analytisch sterk, kwantitatief bekwaam en een harde werker. In mijn vrije tijd voetbal ik graag, speel ik drums, breng ik graag tijd door met vrienden en familie en probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten.

Wat trekt je aan in het werk van Catapult: Transities en Transacties?

Het interessante aan dit vak vind ik de dynamiek. Bij elke opdracht leer je weer een ander bedrijf in een andere industrie kennen en dat maakt het werk zo leuk. Het gehele transactieproces, vanaf de kennismaking tot aan de closing bij de notaris, ofwel het einde van een complex proces, maak je van dichtbij mee. Je werkt samen met alle betrokkenen naar een gezamenlijk doel. Elke opdracht is anders en mede daardoor erg leerzaam. Je blijft je voortdurend ontwikkelen, wat dit vak zo interessant maakt.

Waarom heb je voor Catapult gekozen?

Online kwam ik een vacature bij Catapult tegen en deze trok gelijk mijn aandacht. ‘Learning on the job’ en het werken in kleine teams trok mij het meeste aan. Na diverse gesprekken had ik direct een goed gevoel bij Catapult. Mij werd duidelijk verteld wat mij te wachten stond, zowel qua takenpakket als qua verantwoordelijkheid, en deze insteek maakte mij erg enthousiast. De professionaliteit en kwaliteit die Catapult uitstraalt vind ik bewonderingswaardig en ik ben blij dat ik daar sinds kort deel van uit mag maken. Naast de leuke en vooral leerzame werkzaamheden, zorgen de informele (werk)sfeer, een goede band met collega’s en plezier onderling ervoor dat ik elke dag graag naar mijn werk ga!  

Kenneth, waarom een nieuwe medewerker in deze bijzondere tijd?

De gevolgen van de huidige economische crisis worden steeds duidelijker. Naast het feit dat veel ondernemingen moeten herstructureren en/of herkapitaliseren, zien we ook dat de reguliere fusie- en overnamemarkt enorm aantrekt. Specialismen waarin Catapult uitblinkt. Om de groei van Catapult te kunnen realiseren, kan het aantrekken van nieuw personeel in deze uitzonderlijke tijden dan ook niet uitblijven. Wij zijn erg blij dat Niels ons team is komen versterken en geven hem een bijzonder warm welkom. COVID-19 zorgt voor uitdagingen ten aanzien van onboarding, maar wij gaan bij Catapult nooit een uitdaging uit de weg! Welkom bij ons team, Niels. We verheugen ons op een prettige samenwerking!

Dit bericht delen