Chiel Ruiter

Chiel Ruiter werkte na zijn studie Werktuigbouwkunde (Ir.) aan de Technische Universiteit Twente voor STORK als nucleair ingenieur en later als constructie superintendent. Na zijn INSEAD MBA-opleiding werkte hij in Londen, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten als fusie & overname-specialist voor Goldman Sachs.

Multidisciplinair

Vanaf 2009, terug in Nederland, was hij landenhoofd voor zowel Credit Suisse als UBS en volbracht hij als directeur-eigenaar zijn eerste turnaround van een mkb-onderneming. Chiel is een doorgewinterde corporate professional met meer dan twintig jaar ervaring in het bijstaan van (grote) bedrijven en instituties in complexe multidisciplinaire transacties en projecten. Deze brede ervaring met transacties en projecten deed hij op als adviseur, eigenaar en interim-manager.

Bestuurder in kritieke situaties

Chiel werkt nu al een aantal jaar voor bedrijven als turnaround professional: hij heeft een trackrecord als daadkrachtig (interim-)bestuurder in kritieke situaties. Als adviseur combineert hij zijn unieke ervaring op het gebied van financiering met gedegen kennis van operationele, financiële en commerciële bedrijfsvoering. Een groot deel van zijn tijd besteedt Chiel aan de uitvoering van turnaround-adviezen in de rol van restructuring officer (CRO) of interim-bestuurder (CEO/COO).