Boudewijn Wellink

Boudewijn Wellink werkte na zijn studie Bedrijfskunde (drs.) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voor ING Barings in Oost Europa. Vervolgens werkte hij in Londen als fusie & overname-specialist voor Goldman Sachs en Merrill Lynch. In 2002, terug in Nederland, volbracht hij als directeur-eigenaar zijn eerste turnaround van een mkb-onderneming.

Ervaren crisismanager

Sindsdien heeft hij meerdere bedrijven gekocht en verkocht, buitenlandse fabrieken opgezet, producten en processen geïnnoveerd en nieuwe markten aangeboord. Zijn meest waardevolle ervaring deed hij op in de recente kredietcrisis, toen zijn eigen bedrijven in extreem zwaar weer kwamen. Deze unieke ervaring maakt van hem een gewild adviseur voor ondernemers en directies in soortgelijke situaties.

Interim-bestuurder

Boudewijn werkt inmiddels meer dan 25 jaar voor bedrijven die zich in een bijzondere fase van hun bestaan bevinden; hij kent het klappen van de zweep en heeft een trackrecord als daadkrachtig (interim) bestuurder in kritieke situaties. Als adviseur combineert hij zijn unieke ervaring met gedegen kennis van operationele, financiële en commerciële bedrijfsvoering. Een groot deel van zijn tijd besteedt Boudewijn aan de uitvoering van turnaround-adviezen in de rol van restructuring officer (CRO) of interim-bestuurder. Hij is een gecertificeerd turnaround specialist en geaccrediteerd lid van de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP). Boudewijn heeft de post-academische opleiding tot WHOA Herstructureringsdeskundige afgerond aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.