FAMAS overgenomen door Pactum

Catapult heeft de Groningse ondernemer Simon Leijendekker van Pactum begeleid bij de aankoop van FAMAS Facility Management Solutions in Tilburg. Over deze transactie is onderstaand persbericht uitgegeven.


PACTUM BREIDT UIT MET OVERNAME FAMAS FM SOLUTIONS

Groningen, 29 oktober 2020

Pactum BV, specialist in software voor contractbeheer, inkoop- en leveranciersmanagement, heeft onlangs FAMAS Facility Management Solutions, expert in facility management software (FMIS), overgenomen. Op donderdag 22 oktober 2020 is de koopovereenkomst getekend.

Kansen

Met deze overname breidt Pactum haar positie als specialist in online oplossingen voor contractbeheer, inkoop, leveranciersmanagement en bedrijfsvoering sterk uit. Simon Leijendekker, directeur van Pactum: “We zijn zeer blij met de kans tot overname. Een kans die is ontstaan door het aanstaande pensioen van de voormalige eigenaar van FAMAS, Ben Kassels. De doelen en producten van beide bedrijven sluiten erg sterk op elkaar aan. Zo kunnen we onze klanten nog betere software en service bieden om hun contractmanagement, inkoop en facility management te organiseren.”

Overgang

Pactum, gevestigd in Groningen, zal het personeel van FAMAS, gevestigd in Tilburg, toevoegen aan het eigen (ontwikkel)team, wat het totaal op tien personen brengt. Deze versterking en samenvoeging bieden de klanten van Pactum en FAMAS alle voordelen van de kennis en service die in beide bedrijven aanwezig zijn. De komende periode wordt benut om de overdracht goed te laten verlopen. Onder andere voormalig directeur/eigenaar Ben Kassels en directe collega Ruud Voogd van FAMAS blijven de komende maanden nauw betrokken. Ben Kassels: “Met deze overname, die ik vol vertrouwen ondersteun, ontstaat in combinatie met Pactum de mogelijkheid functionaliteit toe te voegen c.q. te integreren en het aantal gebruikers van het systeem te vergroten.”

Over Pactum BV

Pactum, opgericht in 2009 in de stad Groningen, bedient nu al ruim 200 klanten met meer dan 4000 gebruikers in Nederland, België en het Caribisch gebied. Het bedrijf biedt online oplossingen voor contractmanagement, inkoop, leveranciersmanagement en bedrijfsvoering, zoals activabeheer, contractbeheer, gebouwbeheer, offertes & bestellingen, meldingenbeheer en meerjarenonderhoudsplanning ten behoeve van vastgoedobjecten.

Over FAMAS FM Solutions

FAMAS FM Solutions is leverancier en ontwikkelaar van het web-based integrale Facilitaire Management Informatiesysteem (FMIS) onder de productnaam FAME. Het FAME-systeem ondersteunt de facilitaire organisatie in haar (dagelijkse) werkzaamheden en is modulair van opzet. Daarnaast biedt FAMAS FM Solutions nog een aantal andere softwareoplossingen aan op het gebied van eventorganisatie, waaronder de applicaties Online Reserveringen en Event Visitor.


Bron: https://www.famas.nl/pactum-breidt-uit-met-overname-famas-fm-solutions/