Vacature - Junior Business Analyst

De contouren van een economische recessie worden steeds zichtbaarder. Veel ondernemingen zullen moeten herstructureren en/of herkapitaliseren, specialismen waar Catapult in uitblinkt. Wij gaan daarom ons team uitbreiden met onder meer analisten.

Over Catapult

Catapult werkt voor organisaties in bijzondere situaties. Onze gespecialiseerde dienstverlening omvat restructuring & turnaround management, business improvement en corporate finance. Onze (internationale) opdrachtgevers zijn ondernemers, investeerders, directies en toezichthouders. Wij hebben een track record van meetbare resultaten en praktische oplossingen voor mid-market ondernemingen in diverse industrieën.

De functie

Als junior business analyst verzamel je, al dan niet met een collega, relevante informatie en voer je (financiële) analyses uit. Je identificeert risico’s en kansen, komt met werkbare oplossingen en bijbehorende acties met tijdspad. In teamverband werk je doorgaans aan meerdere opdrachten tegelijk. Jouw functie is veelzijdig en varieert per opdracht, afhankelijk van de situatie van de klant en de rol die Catapult heeft.

In de beginperiode zul je voornamelijk binnen onze corporate finance praktijk werkzaam zijn. Je maakt deel uit van transactieteams. Je werkt aan waarderings- en financieringsvraagstukken, voert financiële analyses uit en stelt informatie- en financieringsmemoranda samen. Daarnaast ondersteun je het transactieproces, heb je contact met diverse partijen en ondersteun je het onderhandelingsteam. Je wordt aangemoedigd om initiatief te nemen en probleemoplossend te denken, met een gezonde dosis creativiteit.

Na enige tijd zul je ook meewerken aan een bedrijfsherstructurering of deel uitmaken van een turnaround management team. Je ondersteunt jouw senior collega’s met (financiële) analyses op basis waarvan keuzes worden gemaakt.

Je bent vanaf het begin een integraal onderdeel van ons team, maar met een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Je verantwoordelijkheden nemen al snel toe en je zult direct en actief worden betrokken bij onder andere transities, transacties en financieringsvraagstukken.

De uiteenlopende situaties eisen proactief en zelfstandig handelen, niet zelden onder tijdsdruk. Je leert bij Catapult ‘on the job’. Kortom, een unieke leerschool en een kickstart voor jouw carrière.

Wie zoeken wij

Je bent een jonge professional met flair en eigenheid. Een autonome denker met verantwoordelijkheidsgevoel en werklust. Een teamplayer met sterke financiële en analytische vaardigheden en een oplossingsgerichte instelling. Je bent proactief en hebt een scherp oog voor detail. Je begrijpt het belang van betrouwbare kwantitatieve en financiële inzichten, passend bij onze bijzonder hoge kwaliteitsnormen.

Je bent net afgestudeerd of hebt net je eerste jaren relevante werkervaring opgedaan. Je hebt een Master degree in Finance, Economie, Econometrie, (technische) Bedrijfskunde, Accounting of een andere bèta-studie. Werk- en/of stage-ervaring binnen een corporate finance, private equity, transaction services of accountancy omgeving is een pré. Uitgebreide kennis van Excel is een must.

Je kiest bewust voor de unieke mogelijkheden die Catapult biedt. Je wilt aan transities én transacties werken, en betrokken worden op de momenten dat je kunt leren van ervaren specialisten.

Ondernemerschap spreekt je aan en je bent geïnteresseerd in wat mensen drijft. Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Een flexibele instelling is een voorwaarde. Je bent bereid je in de breedte verder te ontwikkelen en de handen uit de mouwen te steken.

Wat biedt Catapult

Een uniek omgeving om de meest uiteenlopende bedrijfssituaties en sectoren te leren kennen. Een intensieve leerschool met steile leercurve, om door te groeien binnen Catapult of als basis voor een functie in het bedrijfsleven. Wij investeren volop in de ontwikkeling van het team. We verwachten dat je alle ruimte pakt.

Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze teamleden.

Catapult kent een informele en betrokken cultuur. Wij werken vanuit ons prachtige pand aan de IJssel in Deventer.

Interesse?

Heb je interesse en voldoe je aan het profiel, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Stuur een korte introductie en jouw CV naar werving@catapulting.com. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Klunder op 0570 572 250.

 


 

Downloads

Vacature - Junior Business Analyst