Vacature - Business Analyst

De contouren van de huidige economische crisis worden steeds zichtbaarder. Veel ondernemingen zullen moeten herstructureren en/of herkapitaliseren, specialismen waar Catapult in uitblinkt. Wij gaan daarom ons team uitbreiden met onder meer een ambitieuze business analyst.

Over Catapult

Catapult werkt voor organisaties in bijzondere situaties. Onze gespecialiseerde dienstverlening omvat restructuring & turnaround management, business improvement en corporate finance. Onze opdrachtgevers zijn ondernemers, investeerders, directies en toezichthouders. Wij hebben een track record van meetbare resultaten en praktische oplossingen voor mid-market ondernemingen in diverse industrieën.

De functie

Als business analyst verzamel je, al dan niet met een collega, relevante informatie en voert (financiële) analyses uit. Je identificeert risico’s en kansen, komt met werkbare oplossingen en bijbehorende acties met tijdspad. In teamverband werk je doorgaans aan meerdere opdrachten tegelijk. Jouw functie is veelzijdig en varieert per opdracht, afhankelijk van de situatie van de onderneming en de rol die Catapult heeft.

Tijdens een herstructureringsproces vormt jouw financiële analyse voor een belangrijk deel het fundament voor een passende herschikking van belangen. Je werkt intensief samen met een team van de opdrachtgever en andere betrokken partijen – zoals banken en aandeelhouders.

In een turnaround situatie ondersteun je een partner van Catapult die dan als interim bestuurder of restructuring officer binnen de onderneming is aangesteld. Daarnaast werk je nauw samen met betrokken partijen, zoals crediteuren, pensioenfondsen, belastingdienst, vakbonden en tal van andere partijen die een belang hebben bij de continuïteit van de betreffende onderneming.

In een fusie- & overnametraject werk je aan een bedrijfswaardering en financiële prognoses, stel je presentaties en financierings- en informatiememoranda samen en ondersteun je het transactieproces en het onderhandelingsteam.

Deze uiteenlopende situaties eisen evenwichtig handelen onder hoge druk. Je leert bij Catapult ‘on the job’ en wordt direct betrokken bij opdrachten. Kortom, een unieke leerschool.

Wie zoeken wij

Een professional met flair en eigenheid. Een getalenteerd persoon met verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid en werklust. Een teamplayer en pragmatische denker met sterke financiële en analytische vaardigheden en een oplossingsgerichte instelling. Je bent proactief en hebt een scherp oog voor detail. Je hebt een Master degree behaald in Finance, Economie, Econometrie, (technische) Bedrijfskunde, Accounting of een andere bèta-studie.

Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen een gerenommeerde consultancy firma, corporate finance of business development omgeving. Je kiest bewust voor de unieke mogelijkheden die Catapult biedt en wilt actief aan transities en transacties werken, deelnemen aan het proces, aan tafel zitten op momenten dat je kunt leren en werken met ervaren specialisten.

Je bent ervaren met het opzetten van gedetailleerde financiële modellen, zoals gedetailleerde budgetten en 13-weekse cashflow prognoses. Het belang van betrouwbare kwantitatieve en financiële inzichten is cruciaal en onze kwaliteitsnorm is hoog.

Ondernemerschap spreekt je aan en je bent geïnteresseerd in wat mensen drijft. Een flexibele instelling is een voorwaarde, je bent bereid je in de breedte verder te ontwikkelen en de handen uit de mouwen te steken.

Wat biedt Catapult

Een uniek omgeving om de meest uiteenlopende bedrijfssituaties en sectoren te leren kennen. Een intensieve leerschool met steile leercurve, om door te groeien binnen Catapult of als basis voor een functie in het bedrijfsleven. Wij investeren volop in de ontwikkeling van het team. We verwachten dat je alle ruimte pakt.

Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding op maat.

Catapult kent een informele, flexibele, open en betrokken cultuur. Je werkt in ons prachtige pand aan de IJssel in Deventer.

Interesse?

Heb je interesse en voldoe je aan het profiel, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren door een korte introductie en CV te sturen naar werving@catapulting.com. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Klunder op 0570 572 250.

 


 

Downloads

Vacature - Business Analyst